ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ!

Και ήρθε η ώρα της εκδρομής… Φτάσαμε στις Θερμοπύλες, Παρασκευή 31.6.2013  στις 10:30πμ, και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μας ξενάγησαν στον τόπο της ιστορικής μάχης, στις ιαματικές πηγές της περιοχής και στο κέντρο ιστορικής μελέτης. Παρακολουθήσαμε μια 3D αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών και αντιληφθήκαμε τις τεράστιες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο τοπίο μέσα στα 2500 χρόνια που έχουν περάσει!

DSCN2300DSCN2303
DSCN2304
DSCN2297

Το  πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Στυλίδα όπου μιλήσαμε για τις κλιματικές αλλαγές  και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρατηρήσαμε σε στερεοσκόπια άμμο, κοχύλια και άλλα υλικά. Στη συνέχεια είδαμε πετρώματα, απολιθώματα και μάθαμε πως αυτά δημιουργήθηκαν.

DSCN2312DSCN2320
DSCN2331

Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλό και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Γεμάτοι νέες γνώσεις συνεχίσαμε την εκδρομή μας στη Λαμία. Περιηγηθήκαμε στους δρόμους της πόλης και θαυμάσαμε το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

DSCN2384

DSCN2392

Το Σάββατο επισκεφθήκαμε την Ανάβρα, ένα χωριό του νομού Μαγνησίας, και το υπέροχο περιβαλλοντικό της πάρκο, όπου για τρεις ώρες ζήσαμε μέσα στη φύση, παίξαμε, κάναμε πικ-νικ και παρουσιάσαμε αυτοσχέδια θεατρικά έργα.

DSCN2499DSCN2500
DSCN2510
DSCN2530

Ήταν όλα πολύ όμορφα! Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία! Περάσαμε 2 ημέρες όλοι μαζί οι συμμαθητές σαν μια οικογένεια και αυτό μας έφερε πολύ κοντά. Ευχαριστούμε πολύ το  ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης για τη φιλοξενία του καθώς και το προσωπικό του ξενοδοχείου Samaras για την ευγένειά του . Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες μας και τον Δ/ντή του σχολείου μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδρομή! Αποχαιρετούμε λοιπόν το δημοτικό με μια ακόμη γλυκιά ανάμνηση. Καλό καλοκαίρι!

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ! (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα)

Τι είναι κλίμα; Τι είναι κλιματική αλλαγή; Γιατί συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα όλο και περισσότερο; Σαν αυριανοί πολίτες του κόσμου μαθαίνουμε πως η σημερινή μας συμπεριφορά επηρεάζει το μέλλον του πλανήτη.
Τους τελευταίους τρεις μήνες στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης ασχολούμαστε με την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενημερωθήκαμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μάθαμε πως η διατάραξή του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον πλανήτη.
Μάθαμε τι είναι και ποια είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αναπαραστήσαμε σε μακέτα το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συνθέσαμε ένα  τραγούδι,γράψαμε ένα ποίημα, ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε ταμπλώ, δημιουργήσαμε ένα παραμύθι.
Στα πλαίσια αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούμε θα επισκεφθούμε τη Στυλίδα, όπου  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  θα μας φιλοξενήσει για ένα βράδυ, προκειμένου να πάρουμε μέρος στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

Η προσμονή μας για αυτή μας την εκδρομή, μεγάλη!

DSC00756DSC00757DSC00758
DSC00759
DSC00761
DSC00762
DSC00764
DSC00765
DSC00760
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DSC00766
DSC00767
DSC00768
DSC00769
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεταμορφώνουμε ένα παλιό κουτί!

Τι μπορείτε να κάνετε ένα παλιό κουτί παπουτσιών;
Να το μετατρέψετε σε ένα όμορφο κουτί για κάθε χρήση

Υλικά

κουτί παπουτσιών
εφημερίδες
ατλακόλ
φωτογραφίες για τη διακόσμησή του (με το αγαπημένο σας θέμα)
ένα κομμάτι ύφασμα
…πολλή φαντασία

Εκτέλεση

Καλύπτουμε την επιφάνεια του κουτιού με τις εφημερίδες κολλώντας προσεκτικά κάθε επιφάνεια με την ατλακόλ. Όταν τελειώσουμε αφήνουμε να στεγνώσει. Κολλάμε τις φωτογραφίες που θέλουμε, πάνω από την εφημερίδα, και περνάμε ένα χέρι ατλακόλ όλο το κουτί, ώστε όταν στεγνώσει να έχει μία γυαλάδα. Κολλάμε στο εσωτερικό του κουτιού το ύφασμα με υγρή κόλλα ή σιλικόνη. Το κουτί μας είναι έτοιμο για χρήση!

Καλή επιτυχία!

 

DSC00742 DSC00743 DSC00744