Μεταμορφώνουμε ένα παλιό κουτί!

Τι μπορείτε να κάνετε ένα παλιό κουτί παπουτσιών;
Να το μετατρέψετε σε ένα όμορφο κουτί για κάθε χρήση

Υλικά

κουτί παπουτσιών
εφημερίδες
ατλακόλ
φωτογραφίες για τη διακόσμησή του (με το αγαπημένο σας θέμα)
ένα κομμάτι ύφασμα
…πολλή φαντασία

Εκτέλεση

Καλύπτουμε την επιφάνεια του κουτιού με τις εφημερίδες κολλώντας προσεκτικά κάθε επιφάνεια με την ατλακόλ. Όταν τελειώσουμε αφήνουμε να στεγνώσει. Κολλάμε τις φωτογραφίες που θέλουμε, πάνω από την εφημερίδα, και περνάμε ένα χέρι ατλακόλ όλο το κουτί, ώστε όταν στεγνώσει να έχει μία γυαλάδα. Κολλάμε στο εσωτερικό του κουτιού το ύφασμα με υγρή κόλλα ή σιλικόνη. Το κουτί μας είναι έτοιμο για χρήση!

Καλή επιτυχία!

 

DSC00742 DSC00743 DSC00744

Μπάλες από σπάγκο!

ΥΛΙΚΑ:  1 μπαλόνι
σπάγγο
ατλακολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φουσκώνουμε το μπαλόνι και γύρω του κολλάμε το σπάγκο,  αφού πρώτα τον έχουμε βουτήξει στην ατλακόλ. Αφήνουμε την μπάλα μας να στεγνώσει και με μια καρφίτσα τρυπάμε το μπαλόνι για να ξεφουσκώσει. Διακοσμούμε την μπάλα μας με ό,τι θέλουμε και την κρεμάμε με μια χρωματιστή κορδέλα.

Παίζοντας με τα λαδοπαστέλ!

Δημιουργώντας στην τάξη! (1)

Δημιουργώντας στην τάξη! (2)

ΥΛΙΚΑ: Χαρτί ακουαρέλας
Λαδοπαστέλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σκεπάζουμε όλο το χαρτί ακουαρέλας με διάφορα χρώματα, ώστε όλη η επιφάνεια του χαρτιού  να σκεπαστεί από ένα χοντρό στρώμα λαδοπαστέλ. Μετά σκεπάζουμε όλα τα χρώματα με μαύρο λαδοπαστέλ. Στη συνέχεια χαράσσουμε με ένα μεταλλικό μυτερό αντικείμενο το μαύρο χρώμα σε όποιο σχέδιο θέλουμε. Από κάτω αρχίζει να φαίνεται η πολύχρωμη επιφάνεια και να δημιουργεί φανταστικά σχέδια. Δείτε τις δικές μας δημιουργίες!                                  (ΣΤ΄1)

 

Χριστίνα

Άλκης

Χρύσα

 

 

 

 

 

Δημήτρης

Ανδρέας

Δέσποινα

 

 

 

 

 

Βύρωνας

Αγγελική

Αλέξης

 

 

 

 

 

Έλενα

Νίκη

Τάσος

 

 

 

 

 

Γιώργος

Φαίδρα

Βασίλης