Επίσκεψη στη Βουλή

Την 1η Ιουνίου επισκεφθήκαμε τη Βουλή.
Μας εντυπωσίασε το επιβλητικό κτίριο, που φτιάχτηκε για παλάτι του Όθωνα και θαυμάσαμε το εσωτερικό του! Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η αίθουσα του Κοινοβουλίου ,που μέχρι την επίσκεψή μας, τη γνωρίζαμε μόνο από την τηλεόραση!
Όταν καθίσαμε στα έδρανα νιώσαμε για λίγο…βουλευτές!

Το προεδρείο

Aίθουσα συνεδριάσεων

Η Βουλή μας!

Έξω από τη Βουλή (1)

Έξω από τη Βουλή (2)

Αντικείμενα του Ε.Βενιζέλου

Στα έδρανα!

Αντικείμενα πρωθυπουργών

Διασχολικοί αγώνες Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου-Βόλεϊ

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε  το 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και πήραμε μέρος σε  αγώνες  Μπάσκετ- Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, τους οποίους διοργάνωσε το 1ο Δημ. Σχολείο Βριλησσίων.

Οι αγώνες έγιναν με στόχο να γνωριστούμε μεταξύ μας και ν΄αναπτύξουμε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια κ. Καλογεράκη και το Γυμναστή του σχολείου κ. Κυριακού για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και τη ζεστή φιλοξενία που μας πρόσφεραν.

Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο ήταν αυτό που ζητούσαμε από το δάσκαλό μας όλη τη χρονιά. Στις 11 Απριλίου ημέρα Παρασκευή ετοιμαστήκαμε ν΄αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο. Ο δάσκαλος μας είπε ότι έπρεπε να είμαστε στο σχολείο  στις 7:30 το πρωί για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο στο Ναύπλιο. Έτσι όλοι ήμασταν στο σχολείο το πρωί κι αναχωρήσαμε περίπου στις 8.
Η πρώτη μας στάση ήταν στην Επίδαυρο. Ένα μαρμαρένιο θέατρο με γενικά φθαρμένα από το χρόνο καθίσματα. Το θέατρο είχε πραγματικά πολύ καλή ακουστική. Ο δάσκαλός μας έριξε ένα κέρμα και εμείς που καθόμασταν ψηλά στο θέατρο το ακούσαμε. Αφού τελείωσε η ξενάγησή μας επισκεφθήκαμε κι ένα μουσείο με λίγα εκθέματα. Βέβαια είδαμε το άγαλμα του Ασκληπιού.
Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το μουσείο απολιθωμάτων στο Λυγουριό. Μπορώ ν α πω πως ήταν το εντυπωσιακότερο και πιο ενδιαφέρον μουσείο που είχαμε επισκεφθεί ποτέ. Είχε τόσα πράγματα μέσα! Απολιθώματα κροκοδείλων, ψαριών, εντόμων , αραχνών αλλά και με πολύτιμους λίθους.Επίσης είχε κι ένα μικροσκόπιο όπου μέσα σε αυτό έβλεπες μικρά διαμάντια.
‘Υστερα επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν με προορισμό την ταβέρνα στο Λυγουριό, στην οποία θα τρώγαμε μεσημεριανό.
Επόμενή μας επίσκεψη ήταν στο Παλαμήδι του Ναυπλίου. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Είδαμε τη φυλακή του Κολοκοτρώνη κι εξερευνήσαμε όλο το κάστρο.
Έπειτα κατεβήκαμε στην πόλη. Οι δάσκαλοί μας μας οδήγησαν στα πιο σημαντικά μνημεία του Ναυπλίου και τέλος πήγαμε στα τουριστικά μαγαζιά, αγοράσαμε πράγματα και περίπου στις 6:00 αναχωρήσαμε.
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία κι ευχαριστούμε τους δασκάλους που μας την παρείχαν.

θέατρο Επιδαύρου

άποψη του θεάτρου

Μουσείο της Επιδαύρου

Στιγμές δροσιάς

απαθανάτιση των στιγμών

Μουσείο ορυκτολογίας στο Λυγουριό.

εδέσματα στο Λυγουριό

Στιγμές παιχνιδιού(1)

Στιγμές παιχνιδιού(2)

Άποψη του Ναυπλίου

Άγαλμα Καποδίστρια

Το πρώτο ελληνικό φαρμακείο

Παλιά πόλη του Ναυπλίου

Τόπος δολοφονίας του Καποδίστρια

Λιλιπούπολη 14.6.2012

[jwplayer mediaid=”21208″]

 

Γέμισε χρώματα και μουσικές η αυλή του σχολείου μας για 2 ώρες. Όλα τα παιδιά ήταν υπέροχα και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Συγκίνηση γέμισε ο χώρος, όταν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης αποχαιρέτησαν το σχολείο και τους δασκάλους τους.

Ευχόμαστε σε όλους “Καλό Καλοκαίρι”