Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με κέφι και διάθεση ζωγραφίζουμε τα δικαιώματά μας.

Μανώλης και Παύλος

Θάνος και Βασίλης

Ευγενία και Γεωργία

Έλλη και Χαρίτος

Γιώργος και Αντώνης

Στέφανος και Αλέξανδρος

Νίκη και Γιώργος

Ηλέκτρα και Δανάη

Πάρης και Στέλιος

Αγαπάμε το βιβλίο

Ζωγραφίζουμε ή γράφουμε σκέψεις για το αγαπημένο μας βιβλίο.Με τον τρόπο αυτό διαμορφώσαμε το φυλλάδιο με τα αγαπημένα βιβλία της τάξης, που μπορείτε να το ξεφυλλίσετε πατώντας πάνω στην εικόνα.

“Νοστιμιές της τάξης”

Με αφορμή την ενότητα του γλωσσικού μαθήματος «Μικρομαγειρέματα», οι μαθητές ετοίμασαν τις «Νοστιμιές της τάξης», επιλέγοντας ο καθένας την αγαπημένη του συνταγή! Με τον τρόπο αυτό διαμορφώσαμε το βιβλίο συνταγών της τάξης, που μπορείτε να το ξεφυλλίσετε πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα.

Οι Νοστιμιές της Γ1 Τάξης

Οι Νοστιμιές της Γ2 Τάξης

 

Οι άθλοι του Ηρακλή

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, οι μαθητές μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Οι άθλοι του Ηρακλή”, στο “Θέατρον” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός κόσμος”. Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

  • τη γέννηση του ήρωα
  • τη ζωή του
  • τους άθλους του
  • την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων
  • το θάνατό του και
  • τη μετάβασή του στον Όλυμπο

Στις θέσεις μας

Η παράσταση αρχίζει...

Φιλαναγνωσία

Στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές του πρώτου τμήματος έχουν επιλέξει πέντε τίτλους βιβλίων για να τα διαβάσουν στη διάρκεια του σχολικού έτους ενώ οι μαθητές του δεύτερου τμήματος επιλέγουν βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου.

Ως καλλιτεχνική έκφραση της προσπάθειάς τους, φτιάχνουν «λογοτεχνικές μπάλες» και «λογοτεχνικά φύλλα» για να στολίσουν τα ζωγραφισμένα δέντρα της τάξης τους.