Επίσκεψη στη Βουλή

Την 1η Ιουνίου επισκεφθήκαμε τη Βουλή.
Μας εντυπωσίασε το επιβλητικό κτίριο, που φτιάχτηκε για παλάτι του Όθωνα και θαυμάσαμε το εσωτερικό του! Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η αίθουσα του Κοινοβουλίου ,που μέχρι την επίσκεψή μας, τη γνωρίζαμε μόνο από την τηλεόραση!
Όταν καθίσαμε στα έδρανα νιώσαμε για λίγο…βουλευτές!

Το προεδρείο

Aίθουσα συνεδριάσεων

Η Βουλή μας!

Έξω από τη Βουλή (1)

Έξω από τη Βουλή (2)

Αντικείμενα του Ε.Βενιζέλου

Στα έδρανα!

Αντικείμενα πρωθυπουργών

Διασχολικοί αγώνες Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου-Βόλεϊ

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε  το 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και πήραμε μέρος σε  αγώνες  Μπάσκετ- Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, τους οποίους διοργάνωσε το 1ο Δημ. Σχολείο Βριλησσίων.

Οι αγώνες έγιναν με στόχο να γνωριστούμε μεταξύ μας και ν΄αναπτύξουμε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια κ. Καλογεράκη και το Γυμναστή του σχολείου κ. Κυριακού για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και τη ζεστή φιλοξενία που μας πρόσφεραν.

Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο ήταν αυτό που ζητούσαμε από το δάσκαλό μας όλη τη χρονιά. Στις 11 Απριλίου ημέρα Παρασκευή ετοιμαστήκαμε ν΄αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο. Ο δάσκαλος μας είπε ότι έπρεπε να είμαστε στο σχολείο  στις 7:30 το πρωί για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο στο Ναύπλιο. Έτσι όλοι ήμασταν στο σχολείο το πρωί κι αναχωρήσαμε περίπου στις 8.
Η πρώτη μας στάση ήταν στην Επίδαυρο. Ένα μαρμαρένιο θέατρο με γενικά φθαρμένα από το χρόνο καθίσματα. Το θέατρο είχε πραγματικά πολύ καλή ακουστική. Ο δάσκαλός μας έριξε ένα κέρμα και εμείς που καθόμασταν ψηλά στο θέατρο το ακούσαμε. Αφού τελείωσε η ξενάγησή μας επισκεφθήκαμε κι ένα μουσείο με λίγα εκθέματα. Βέβαια είδαμε το άγαλμα του Ασκληπιού.
Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το μουσείο απολιθωμάτων στο Λυγουριό. Μπορώ ν α πω πως ήταν το εντυπωσιακότερο και πιο ενδιαφέρον μουσείο που είχαμε επισκεφθεί ποτέ. Είχε τόσα πράγματα μέσα! Απολιθώματα κροκοδείλων, ψαριών, εντόμων , αραχνών αλλά και με πολύτιμους λίθους.Επίσης είχε κι ένα μικροσκόπιο όπου μέσα σε αυτό έβλεπες μικρά διαμάντια.
‘Υστερα επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν με προορισμό την ταβέρνα στο Λυγουριό, στην οποία θα τρώγαμε μεσημεριανό.
Επόμενή μας επίσκεψη ήταν στο Παλαμήδι του Ναυπλίου. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Είδαμε τη φυλακή του Κολοκοτρώνη κι εξερευνήσαμε όλο το κάστρο.
Έπειτα κατεβήκαμε στην πόλη. Οι δάσκαλοί μας μας οδήγησαν στα πιο σημαντικά μνημεία του Ναυπλίου και τέλος πήγαμε στα τουριστικά μαγαζιά, αγοράσαμε πράγματα και περίπου στις 6:00 αναχωρήσαμε.
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία κι ευχαριστούμε τους δασκάλους που μας την παρείχαν.

θέατρο Επιδαύρου

άποψη του θεάτρου

Μουσείο της Επιδαύρου

Στιγμές δροσιάς

απαθανάτιση των στιγμών

Μουσείο ορυκτολογίας στο Λυγουριό.

εδέσματα στο Λυγουριό

Στιγμές παιχνιδιού(1)

Στιγμές παιχνιδιού(2)

Άποψη του Ναυπλίου

Άγαλμα Καποδίστρια

Το πρώτο ελληνικό φαρμακείο

Παλιά πόλη του Ναυπλίου

Τόπος δολοφονίας του Καποδίστρια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Στις 4 Απρίλη οι μαθητές της Στ΄τάξης επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Ξεναγηθήκαμε στα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου από εξειδικευμένους επιστήμονες , οι οποίοι με απλά λόγια μας παρουσίασαν την ιστορία των πετρωμάτων, μας έδειξαν τα ορυκτά και τα πετρώματα της πατρίδας μας και μας μίλησαν για την προέλευση και τη χρησιμότητά τους.
Αποκτήσαμε όχι μόνο γνώσεις, αλλά και γνωρίσαμε τον ανεξάντλητο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
Περάσαμε υπέροχα και σας το προτείνουμε!!!!!!!

Η είσοδος του Μουσείου

Διάφορα ορυκτά

Διάφορα ορυκτά

Διάφορα ορυκτά

 

Διάφορα ορυκτά

 

 

Διάφορα ορυκτά

 

 

Διάφορα ορυκτά

 

Τουρνουά «3 με 3» στην Αγορά του Ολυμπιακού Σταδίου

Τουρνουά 3 χ 3

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αγορά του Ολυμπιακού Σταδίου το Τουρνουά «3 με 3» που διοργάνωσε η ΕΟΚ σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Β? Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Ε? και Στ? Δημοτικού).

Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης όπως επίσης και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Μίσσας που έκανε και τις απονομές στους νικητές.

Η Αγορά των Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου για δύο ημέρες πλημμύρισε από παιδιά που διασκέδασαν με το αγαπημένο τους άθλημα.

Το τουρνουά «3 με 3» είναι ο κεντρικός αναπτυξιακός θεσμός της ΕΟΚ με πολύχρονη ιστορική διαδρομή στο άθλημα από το 1994. Τα αποτελέσματα συμβάλλουν καθοριστικά στη μαζικοποίηση και την ανάπτυξη του αθλήματος έτσι ώστε η ελληνική καλαθοσφαίριση να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστική δύναμη στο διεθνή χώρο.

Την Πέμπτη 8/12 στα τουρνουά που έγιναν ανά γήπεδο επικράτησαν:
Ε? Δημοτικού Κορίτσια (2ο Πεύκης), Ε? Δημοτικού Αγόρια (7ο Μεταμόρφωσης), Ε? Δημοτικού Αγόρια (1ο Ν.Ερυθραίας), Στ? Δημοτικού Κορίτσια (7ο Μεταμόρφωσης), Στ? Δημοτικού Αγόρια (Ελληνοαγγλική), Στ? Δημοτικού Αγόρια (1ο Ψυχικού), Στ? Δημοτικού Αγόρια (1ο Παπάγου)
Ελεύθερες Βολές: Ηλίας Βάρσος (1ο Ν.Ερυθραίας)
Τρίποντα: Σοφία Τσόνου (1ο Παπάγου), Ηλίας Βάρσος (1ο Ν.Ερυθραίας)

Την Παρασκευή 9/12 στα τουρνουά που έγιναν ανά γήπεδο νικήτριες ομάδες ήταν:
Ε? Δημοτικού Κορίτσια (1ο Ν.Ψυχικού), Ε? Δημοτικού Αγόρια (2ο Χαλανδρίου), Ε? Δημοτικού Κορίτσια (1ο Ν.Ψυχικού), Ε? Δημοτικού Αγόρια (3ο Πεύκης), Στ? Δημοτικού Αγόρια (4ο Βριλησσίων), Στ? Δημοτικού Κορίτσια (1ο Ν.Ψυχικού), Στ? Δημοτικού Κορίτσια (7ο Αγ.Παρασκευής), Στ? Δημοτικού Αγόρια (7ο Αγ.Παρασκευής), Στ? Δημοτικού Αγόρια (Ελληνική Παιδεία), Στ? Δημοτικό Αγόρια (1ο Ν.Ψυχικού).
Ελεύθερες Βολές: Διονύσης Φωτόπουλος (4ο Βριλησσίων), Νικολέτα Ξανθάκου (Ελ.Παιδεία)
Τρίποντα: Ιωάννης Μαργέτης (Ελ. Παιδεία), Ματίνα Δέτση (1ο Ν.Ψυχικού)