Θεατρική Παράσταση: “O Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων” (Γ Δημοτικού)

 Στις 4 Δεκεμβρίου 2013  η Γ? τάξη είχε τη χαρά να παρακολουθήσει την εξαίσια παράσταση «O Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων» στο θέατρο Μπάντμιντον. Όλοι μείναμε κατάπληκτοι από την προσεγμένη σκηνοθεσία, τα καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια καθώς και την άρτια εκτέλεση του έργου από ηθοποιούς και χορευτές.

clip_image002 clip_image003 clip_image005

Επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Στις 5 Νοεμβρίου η Γ ΄τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar στη Νέα Μάκρη. Το πρόγραμμα ενθουσίασε τα παιδιά , καθώς έμαθαν βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς, να ξεχωρίζουν τα σήματα ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα τους σε προειδοποιητικά, απαγορευτικά, υποχρεωτικά  και  πληροφοριακά.  Στη συνέχεια,  ο κάθε μαθητής οδήγησε όχημα φορώντας κράνος και ζώνη ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Επίσης , έμαθαν πώς να διασχίζουν  με ασφάλεια  ως πεζοί τους δρόμους. Πολύ εντυπωσιακή ήταν η ταινία που προβλήθηκε, όπου επισημάνθηκε τι πρέπει να κάνει ο επιβάτης ενός αυτοκινήτου μόλις μπει στο όχημα και ποια είναι τα απαραίτητα  «σύνεργα» του ποδηλάτη.

Επιπλέον , ένας εκπαιδευτής σκύλων της Φιλοζωικής Εταιρίας δίδαξε στα παιδιά τεχνικές αυτοπροστασίας από αδέσποτα σκυλιά και γενικότερα, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους μικρούς μας φίλους.

DSC00570DSC00569DSC00605DSC00608DSC00561