Πραγματοποίηση Εκδήλωσης

Η γιορτή λήξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9/6/2017!

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

IMG_8216 IMG_8215

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!

Δράση: “Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί μετράει”

Ολοκληρώθηκε η δράση “Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί μετράει” σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων (6 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που τοποθετήθηκαν στο σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.
Τα υλικά που συλλέχθηκαν είναι: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ.
Ο Δήμος επιβραβεύει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.
Το σχολείο μας , το 4ο Δημοτικό Βριλησσίων ,πήρε την πρώτη θέση στην παραπάνω δράση!
Την Τρίτη 13 Ιουνίου ,επισκέφθηκε το σχολείο μας ο δήμαρχος Βριλησσίων ,Ξένος
Μανιατογιάννης και μας παρέδωσε το βραβείο!
IMG_8204
Συγχαρητήρια στους μαθητές ,στους δασκάλους και στους γονείς του σχολείου μας!

Για τον διαγωνισμό ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι ο διαγωνισμός ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης έληξε.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν  από Σεπτέμβριο.

Καλό Καλοκαίρι!!

Παιδική Πινακοθήκη και Παιδική Πινακοθήκη στο Facebook

Είμαι Γονιός

 

Πρότζεκτ παιδικού ιχνογραφήματος

“Ζωγραφίζω τι αγαπώ να κάνω με τον γονιό μου” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων – σχεδόν- των τάξεων του σχολείου ζωγράφισαν αλλά και συμμετείχαν σε δραστηριότητες του πρότζεκτ όπως σύνθεση ιστορίας από περιγραφή εικόνας, τίτλο στο έργο, σύνδεση ζωγραφιάς με χρώμα και πολλά ακόμα. Εκτός από τις ζωγραφιές, στα πλαίσια του πρότζεκτ, τα παιδιά κατέγραψαν τις σκέψεις τους περιγράφοντας την ζωγραφιά τους, έβαλαν τίτλο που πίστευαν ότι ταιριάζει στο έργο τους και αλληλεπίδρασαν εποικοδομητικά.

Τα παιδιά έδειξαν να «ανοίγονται» με το πρότζεκτ , να έχουν μια διάθεση για συζήτηση και επικοινωνία όχι μόνο όσον αφορά στη ζωγραφιά και στα γραπτά τους, αλλά στη γενικότερη συναισθηματική εγγύτητα, αλληλεπίδραση και εξέφραση συναισθημάτων, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη δασκάλα τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη δασκάλα του τμήματος ένταξης του σχολείου και ειδική παιδαγωγό Αγγελική Σαϊτη για τη συνεργασία μας και την “εξάπλωση” του πρότζεκτ και στις άλλες τάξεις του σχολείου καθώς επίσης και στον διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Δημητρίου και σε όλες τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων και των άλλων μαθημάτων όπως π.χ. Η/Υ για την συνεργασία.

Οι ζωγραφιές των παιδιών θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τον αντίστοιχο τίτλο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Επιστημονική Επιμέλεια: Ειρήνη Αριστείδου και σελίδα στο fb @eimaigonios.

Aggeliki