Πρότζεκτ παιδικού ιχνογραφήματος

“Ζωγραφίζω τι αγαπώ να κάνω με τον γονιό μου” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων – σχεδόν- των τάξεων του σχολείου ζωγράφισαν αλλά και συμμετείχαν σε δραστηριότητες του πρότζεκτ όπως σύνθεση ιστορίας από περιγραφή εικόνας, τίτλο στο έργο, σύνδεση ζωγραφιάς με χρώμα και πολλά ακόμα. Εκτός από τις ζωγραφιές, στα πλαίσια του πρότζεκτ, τα παιδιά κατέγραψαν τις σκέψεις τους περιγράφοντας την ζωγραφιά τους, έβαλαν τίτλο που πίστευαν ότι ταιριάζει στο έργο τους και αλληλεπίδρασαν εποικοδομητικά.

Τα παιδιά έδειξαν να «ανοίγονται» με το πρότζεκτ , να έχουν μια διάθεση για συζήτηση και επικοινωνία όχι μόνο όσον αφορά στη ζωγραφιά και στα γραπτά τους, αλλά στη γενικότερη συναισθηματική εγγύτητα, αλληλεπίδραση και εξέφραση συναισθημάτων, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη δασκάλα τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη δασκάλα του τμήματος ένταξης του σχολείου και ειδική παιδαγωγό Αγγελική Σαϊτη για τη συνεργασία μας και την “εξάπλωση” του πρότζεκτ και στις άλλες τάξεις του σχολείου καθώς επίσης και στον διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Δημητρίου και σε όλες τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων και των άλλων μαθημάτων όπως π.χ. Η/Υ για την συνεργασία.

Οι ζωγραφιές των παιδιών θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τον αντίστοιχο τίτλο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Επιστημονική Επιμέλεια: Ειρήνη Αριστείδου και σελίδα στο fb @eimaigonios.

Aggeliki

Ετικέτες .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.