1. Μια αλεπού στα Βριλήσσια! – Η γνωριμία

Όλοι γνωρίζουμε το πάρκο των Βριλησσίων δίπλα στο ρέμα του Πολυδρόσου, και ειδικά εμείς τα παιδιά. Ένα όμορφο και καταπράσινο παιδότοπο!

Μια χειμωνιάτικη ημέρα του Φεβρουαρίου, η Αγγελική, γύριζε από το σχολείο συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Καθώς διέσχιζαν την ξύλινη πεζογέφυρα που ενώνει τα Βριλήσσια με τα Μελίσσια, άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο που προερχόταν από το ρέμα. Με περιέργεια κοιτάζουν και οι δυο προς τα κάτω και έκπληκτοι?αντικρίζουν ?μια πανέμορφη κοκκινωπή αλεπού! Τότε ο πατέρας της, χωρίς να χάσει χρόνο έβγαλε το κινητό του κι άρχισε να τη φωτογραφίζει. Η πανέξυπνη αλεπού, όμως τους κατάλαβε και χώθηκε στους θάμνους.

Η Αγγελική αναρωτήθηκε: « Για ποιο λόγο η αλεπού βρέθηκε τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή;»

«Από πού ερχόταν;» «Σίγουρα κατέβηκε από την Πεντέλη! Με τόσο κρύο πώς θα μπορούσε να βρει φαγητό; Ψάχνοντας λοιπόν, άρχισε να κατηφορίζει τη ρεματιά;»

Τις επόμενες ημέρες η Αγγελική σκεφτόταν συνέχεια την αλεπού! Βέβαια και πριν λίγα χρόνια, είχε ξαναδεί αλεπού στην παραρεμάτιο περιοχή και όχι μόνο μία αλλά τέσσερεις. Έβγαιναν κάθε πρωί και απόγευμα μέσα στο πάρκο και παιχνίδιζαν με τα παιδιά! Και δε φοβόντουσαν! Τότε ήταν καλοκαίρι και το δάσος στην Πεντέλη είχε απειληθεί από μεγάλη πυρκαγιά. Είχαν αναγκαστεί να φύγουν από τις φωλιές τους για να σωθούν!

Αγγελική Χ.

(συνεχίζεται ?)

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.