Όλο το σχολείο ένα εργαστήρι… στις 2 του Απρίλη!

τα αποκαλυπτήρια!

Βιβλιόδεντρο!

Φορτωμένο βιβλία!

Το βιβλίο φόρεσε τα γιορτινά του σήμερα κι οι μαθητές του Ε1 τμήματος γίναμε οικοδεσπότες για λογαριασμό του. Καλέσαμε λοιπόν όλα τα τμήματα για να γιορτάσουμε παρέα και φτιάξαμε ένα ολόκληρο εργαστήρι στην αίθουσα τελετών…

Ζωγραφίσαμε, γράψαμε και κάναμε τα αποκαλυπτήρια του βιβλιόδεντρου μας!

Α΄τάξη!

Πρώτοι μας καλεσμένοι, τα πρωτάκια μας! Άκουσαν την αφήγηση του παραμυθιού, ” Ένα βιβλίο πετάει” από την εμχυχώτρια βιβλιοθηκών κυρία Ράνια Ζωίδου, και πέταξαν κι αυτά μαζί του. Στη συνέχεια, εμείς οι μεγάλοι, τα βοηθήσαμε να φτιάξουν μικρά βιβλιαράκια όπου ζωγράφισαν την αλφαβήτα και τα κρέμασαν στο βιβλιόδεντρό μας!

αφήγηση παραμυθιού

Ένα βιβλίο πετάει

ζωγραφίζουμε την αλφαβήτα

το βιβλιαράκι μας

Στο τέλος της δραστηριότητας η Φωτεινή Λ. είπε: ” Μου άρεσε πολύ το παραμύθι και πιο πολύ που κρεμάσαμε λέξεις στο δέντρο!”

Β΄τάξη

Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε την εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου και τους μαθητές της Β΄τάξης στη βιβλιοθήκη μας. Εκεί η εικονογράφος  μας έδειξε πώς εικονογραφεί μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχεδιάσαμε προσωπάκια χαρούμενα, λυπημένα, σκιθρωπά…Στο τέλος τα δευτεράκια μας δημιούργησαν το δικό τους ανθρωπάκι…τον ¨Δευτερούλη”

μιλώντας με την εικονογράφο

σχεδιάζοντας παιδάκια

παρακολουθώντας την εικονογράφηση

ο δευτερούλης όπως τον φαντάστηκαν τα δευτεράκια και τον υλοποίησε η κ. Σοφία Τουλιάτου!

 Γ΄τάξη

Την τρίτη ώρα μας επισκέφθηκε η Γ΄τάξη και φτιάξαμε μαζί της βιβλιαράκια που επάνω τους έγραψαν το αγαπημένο τους βιβλίο. Το ζωγράφισαν και το κρέμασαν στο βιβλιόδεντρο μας! Τι ωραίο που γινόταν σιγά σιγά…όλο και πιο στολισμένο!

Δ΄τάξη

Περνούσαμε πολύ ωραία όλες αυτές τις ώρες. Μας άρεσε που βοηθούσαμε τους μικρούς μας συμμαθητές και χαιρόμαστε που το δέντρο μας γινόταν όλο και πιο όμορφο! Με πολλή διάθεση λοιπόν υποδεχτήκαμε και την Δ΄τάξη. Με τους μαθητές της θα κάναμε κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά θα έφτιαχναν τις δικές τους ιστορίες και θα τις εικονογραφούσαν. Το αποτέλεσμα…τέλειο. Διαβάσαμε ιστορίες για “ξεχωριστά¨κουνούπια και κουνελάκια που φέρνουν το μήνυμα της αγάπης,. Η εικονογράφηση…εξαιρετική. Αυτή η τάξη είναι γεμάτη καλλιτέχνες!
Στο τέλος της δραστηριότητας τα παιδιά έφτιαξαν τη γιρλάντα του βιβλιόδεντρου με την οποία στολίσαμε το δέντρο μας.

Ε΄τάξη

Την 5η ώρα συναντηθήκαμε με το Ε2 που σαν μεγάλα παιδιά του σχολείου, δούλεψαν μόνα τους κι έτσι βρήκαμε ευκαιρία για λίγη ξεκούραση. Οι μαθητές του Ε2 τμήματος έφτιαξαν μια ακροστοιχίδα για το βιβλίο και του ευχήθηκαν χρόνια πολλά. Όμως και αυτό το τμήμα έχει τους καλλιτέχνες του! Δημιούργησαν δύο υπέροχα ποιήματα!!!!

ΣΤ΄τάξη

Τέλος οι μεγάλοι του σχολείου μας δούλεψαν με την καθοδήγηση της κ. Κατερίνας και δημιούργησαν τις βιβλιοσημαίες της γιορτής μας. Το ταλέντο κι εδώ περισσεύει!

Τι διαφορετική ημέρα η σημερινή! Νιώσαμε πως γιορτάζουμε κι εμείς μαζί με το βιβλίο. Γι ‘αυτό θα κλείσουμε φωνάζοντας: Χρόνια πολλά βιβλίο!

Χρόνια μας πολλά!!!

(Ε1)
(2011-2012)

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.