ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ!

Και ήρθε η ώρα της εκδρομής… Φτάσαμε στις Θερμοπύλες, Παρασκευή 31.6.2013  στις 10:30πμ, και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μας ξενάγησαν στον τόπο της ιστορικής μάχης, στις ιαματικές πηγές της περιοχής και στο κέντρο ιστορικής μελέτης. Παρακολουθήσαμε μια 3D αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών και αντιληφθήκαμε τις τεράστιες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο τοπίο μέσα στα 2500 χρόνια που έχουν περάσει!

DSCN2300DSCN2303
DSCN2304
DSCN2297

Το  πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Στυλίδα όπου μιλήσαμε για τις κλιματικές αλλαγές  και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρατηρήσαμε σε στερεοσκόπια άμμο, κοχύλια και άλλα υλικά. Στη συνέχεια είδαμε πετρώματα, απολιθώματα και μάθαμε πως αυτά δημιουργήθηκαν.

DSCN2312DSCN2320
DSCN2331

Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλό και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Γεμάτοι νέες γνώσεις συνεχίσαμε την εκδρομή μας στη Λαμία. Περιηγηθήκαμε στους δρόμους της πόλης και θαυμάσαμε το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

DSCN2384

DSCN2392

Το Σάββατο επισκεφθήκαμε την Ανάβρα, ένα χωριό του νομού Μαγνησίας, και το υπέροχο περιβαλλοντικό της πάρκο, όπου για τρεις ώρες ζήσαμε μέσα στη φύση, παίξαμε, κάναμε πικ-νικ και παρουσιάσαμε αυτοσχέδια θεατρικά έργα.

DSCN2499DSCN2500
DSCN2510
DSCN2530

Ήταν όλα πολύ όμορφα! Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία! Περάσαμε 2 ημέρες όλοι μαζί οι συμμαθητές σαν μια οικογένεια και αυτό μας έφερε πολύ κοντά. Ευχαριστούμε πολύ το  ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης για τη φιλοξενία του καθώς και το προσωπικό του ξενοδοχείου Samaras για την ευγένειά του . Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες μας και τον Δ/ντή του σχολείου μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδρομή! Αποχαιρετούμε λοιπόν το δημοτικό με μια ακόμη γλυκιά ανάμνηση. Καλό καλοκαίρι!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.