Το σχολείο μας..

cropped cropped 3 2

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων ιδρύθηκε το 1982 και λειτούργησε ως συστεγαζόμενο με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (εναλλασσόμενο ωράριο πρωί-απόγευμα, 149 μαθητές). Τη σχολική χρονιά 1982 – 1983 αποφοίτησαν 24 μαθητές.

Το κτήριο που βρίσκεται τώρα εγκαινιάστηκε το 1989. Είναι το μοναδικό σχολείο στη δυτική πλευρά του Δήμου μας.

ΣΧΟΛΕΙΟ1

Από τη σχολική χρονιά 2000 – 2001 έως σήμερα, λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο και τα τελευταία χρόνια διαθέτει και τμήμα ένταξης.

Είναι το πρώτο δημοτικό σχολείο στην περιοχή στο οποίο λειτούργησε πρόγραμμα απογευματινής μελέτης και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων (σκάκι, πηλός, χορός, ζωγραφική, Η/Υ) με πρωτοβουλία και οργάνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Πολίτη.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το 1990 ιδρύθηκε η βιβλιοθήκη του σχολείου από προσφορές γονέων, εκδοτικών οίκων και της βιβλιοθήκης του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βριλησσίων.

Το σχολείο μας ανήκε στα σχολεία όπου πιλοτικά διδασκόταν η γαλλική γλώσσα στις Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις. Έτσι το 1992 εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μια πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών στο Shalon sur Saone (μεγάλη πόλη της Βουργουνδίας) που οργανώθηκε από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο τότε δήμαρχος Βριλησσίων Ν. Παπαδόπουλος στήριξε την προσπάθεια και την πρωτοβουλία, ώστε η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων να γίνει πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΕΙΟ2

Μέσω του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Σχολείων, το σχολείο μας ανέπτυξε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με σχολεία της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Επίσης έχει αδελφοποιηθεί με το Leibnitz Gymnasium στο Dusseldorf.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως όλα αυτά τα προγράμματα υποστηρίχτηκαν τόσο από τον αείμνηστο Διευθυντή του Σχολείου Φ. Κακκάβα, όσο και από τους μετέπειτα διευθυντές.

Τα τελευταία χρόνια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, τόσο από το εκπαιδευτικό προσωπικό του όσο κι από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια διεύρυνσης του εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και πολιτισμικού ορίζοντα των μαθητών του. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε το αφιέρωμα στο Χρόνη Αϊδονίδη και τη δημοτική μας παράδοση τον Ιούνιο του 2010 (παρευρέθη και συμμετείχε ο ίδιος) και το διήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΣΤ΄ τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας το 2011.

ΣΧΟΛΕΙΟ

Ως συνέχεια όλων των παραπάνω και με δεδομένη την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, η ακόμη δημιουργικότερη παρέμβαση του σχολείου μας στο «γίγνεσθαι» της περιοχής καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Η ικανοποίηση της ανάγκης αυτής αποτελεί στοίχημα για όλους μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.