Μουσείο Μαθητικής Ζωής

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 μεταστεγάστηκε και επαναλειτουργεί πλέον στο σχολείο μας το Μουσείο Μαθητικής Ζωής, που είχε ιδρυθεί και στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Το μουσείο αυτό εγκαινιάσθηκε στις 29/5/2010 και λειτούργησε στο 2ο όροφο του 5ου ΔΣΒ σε δυο αίθουσες με ενδιάμεσο πέρασμα. Στην πρώτη υπήρχε αναπαράσταση αίθουσας επαρχιακού (και όχι μόνο) σχολείου των μέσων του προηγούμενου αιώνα και στη δεύτερη εξετίθεντο αντικείμενα, βιβλία, έγγραφα εκείνης της εποχής καθώς και φωτογραφικό υλικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔυστυχώς τα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούντο, διήρκεσαν πολύ λίγο αφού η λειτουργία του μουσείου διεκόπη δύο χρόνια μετά για σοβαρούς λόγους, όπως έκριναν οι ανώτεροι (Σχολικός Σύμβουλος, Διευθυντής Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας) και όλο το υλικό αποθηκεύτηκε πρόχειρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜετά από έρευνα στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου από το Δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, κρίθηκε το σχολείο μας ως το πλέον κατάλληλο (κυρίως γιατί διέθετε ανεξάρτητη πρόσβαση σε χώρο) για να στεγάσει αυτό το υλικό που είχε συγκεντρωθεί χάρη στο μεράκι, την έμπνευση και τους κόπους δυο εκπαιδευτικών, της Κωνσταντίνας Ευαγγέλου και της Γιολάντας Τσορώνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕμείς, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες και αρκετές ώρες δουλειάς ώστε να απελευθερωθεί μία μεγάλη ισόγεια αίθουσα (χρειάστηκε να μεταφερθεί το Τμήμα Ένταξης από τον 2ο στον 1ο όροφο στο μικρό γραφείο του συλλόγου γονέων και ακολούθως η αίθουσα υπολογιστών από το ισόγειο στην τέως αίθουσα του Τ.Ε.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕργαζόμενοι εντατικά επί τρεις ημέρες, 12,13 και 14 Μαΐου, ταχτοποιήσαμε όλο το υλικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αναδειχτούν όλα τα αντικείμενα, θυμίζοντας τη διάταξη της προηγούμενης εγκατάστασης. Πρόθεση μας είναι ο χώρος του μουσείου να είναι επισκέψιμος τόσο για τους μαθητές όσο και για όσους ενήλικες επιθυμούν να το γνωρίσουν. Επιφυλασσόμεθα με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους?

 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.