Γιορτή λήξης!

Η «Λιλιπούπολη», η ραδιοφωνική εκπομπή-θρύλος του Μάνου Χατζηδάκι, ζωντανεύει στο σχολείο μας, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, στις 8:30 μμ.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τα παιδιά μας που με πολύ κέφι θα πλημμυρίσουν με χρώματα και μουσική το χώρο του σχολείου μας.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ
«H Λιλιπούπολη ξεκίνησε σαν μια εκπομπή για να μαθαίνουν τα πολύ μικρά παιδιά τι είναι το κόκκινο χρώμα, τι το πράσινο, τι είναι το κοντά, τι το μακριά, το μικρό, το μεγάλο…»

 Το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν η δημιουργία μιας παιδικής εκπομπής, τη δημιουργία της οποίας ανέθεσε στη προσωπική του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη Η τελευταία, με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου, κατασκεύασαν ένα αρχικό πλάνο του κόσμου της «Λιλιπούπολης», τον οποίο οργάνωσαν και παρουσίασαν στον Χατζιδάκι. Ο Χατζιδάκις ενθουσιάστηκε με την ιδέα  και έδωσε την άδεια και την προστασία του στη νέα σειρά, που ξεκίνησε να εκπέμπεται το 1976. Η εκπομπή, η οποία ήταν καθημερινή, ήταν μουσικά επενδυμένη με τραγούδια ευρηματικότατων στίχων. Η Μαριανίνα Κριεζή ήταν η στιχουργός των τραγουδιών και μια σειρά νέων καλλιτεχνών Δημήτρης ΜαραγκόπουλοςΛένα ΠλάτωνοςΝίκος Κυπουργός και Νίκος Χριστοδούλου συνέθεταν τις μουσικές, τα οποία τραγουδούσαν οι Σπύρος ΣακκάςΣαβίνα ΓιαννάτουΑντώνης Κοντογεωργίου και Νένα Βενετσάνου.Η σειρά  άντεξε μέχρι το 1980.
(πηγή:Wikipedia)

Πρόγραμμα Εκδήλωσης - 1

Πρόγραμμα Εκδήλωσης - 2

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.