Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο ήταν αυτό που ζητούσαμε από το δάσκαλό μας όλη τη χρονιά. Στις 11 Απριλίου ημέρα Παρασκευή ετοιμαστήκαμε ν΄αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο. Ο δάσκαλος μας είπε ότι έπρεπε να είμαστε στο σχολείο  στις 7:30 το πρωί για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο στο Ναύπλιο. Έτσι όλοι ήμασταν στο σχολείο το πρωί κι αναχωρήσαμε περίπου στις 8.
Η πρώτη μας στάση ήταν στην Επίδαυρο. Ένα μαρμαρένιο θέατρο με γενικά φθαρμένα από το χρόνο καθίσματα. Το θέατρο είχε πραγματικά πολύ καλή ακουστική. Ο δάσκαλός μας έριξε ένα κέρμα και εμείς που καθόμασταν ψηλά στο θέατρο το ακούσαμε. Αφού τελείωσε η ξενάγησή μας επισκεφθήκαμε κι ένα μουσείο με λίγα εκθέματα. Βέβαια είδαμε το άγαλμα του Ασκληπιού.
Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το μουσείο απολιθωμάτων στο Λυγουριό. Μπορώ ν α πω πως ήταν το εντυπωσιακότερο και πιο ενδιαφέρον μουσείο που είχαμε επισκεφθεί ποτέ. Είχε τόσα πράγματα μέσα! Απολιθώματα κροκοδείλων, ψαριών, εντόμων , αραχνών αλλά και με πολύτιμους λίθους.Επίσης είχε κι ένα μικροσκόπιο όπου μέσα σε αυτό έβλεπες μικρά διαμάντια.
‘Υστερα επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν με προορισμό την ταβέρνα στο Λυγουριό, στην οποία θα τρώγαμε μεσημεριανό.
Επόμενή μας επίσκεψη ήταν στο Παλαμήδι του Ναυπλίου. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Είδαμε τη φυλακή του Κολοκοτρώνη κι εξερευνήσαμε όλο το κάστρο.
Έπειτα κατεβήκαμε στην πόλη. Οι δάσκαλοί μας μας οδήγησαν στα πιο σημαντικά μνημεία του Ναυπλίου και τέλος πήγαμε στα τουριστικά μαγαζιά, αγοράσαμε πράγματα και περίπου στις 6:00 αναχωρήσαμε.
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία κι ευχαριστούμε τους δασκάλους που μας την παρείχαν.

θέατρο Επιδαύρου

άποψη του θεάτρου

Μουσείο της Επιδαύρου

Στιγμές δροσιάς

απαθανάτιση των στιγμών

Μουσείο ορυκτολογίας στο Λυγουριό.

εδέσματα στο Λυγουριό

Στιγμές παιχνιδιού(1)

Στιγμές παιχνιδιού(2)

Άποψη του Ναυπλίου

Άγαλμα Καποδίστρια

Το πρώτο ελληνικό φαρμακείο

Παλιά πόλη του Ναυπλίου

Τόπος δολοφονίας του Καποδίστρια

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.